SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Holmsund Obbola Kampsport
BJJ, Muay Thai & SJJ

Sport Ju-Jutsu

Sport Ju-jutsu är ett modernt tränings- och graderingssystem inriktat mot tävling. Systemet är byggt kring begreppet rörelseglädje och inbjuder till träning med stor variation i tekniker.


I Sport Ju-jutsu tränar man slag och spark, kast och markkampstekniker. Träningen är inriktad mot sparrning och då går man dynamiskt mellan stående kamp och marken utan avbrott.


Sport Ju-jutsu kan liknas vid en lättare form av MMA. Eftersom träningen är så allsidig ger den motion, styrka och rörlighetsträning för hela kroppen. På passen tränar vi både grundteknik och tillämpning för att öka förståelsen för teknikerna och för att utövarna ska bli så bra som möjligt.


Att träna
För knattar

från 8 – 10 år

Sport Ju-Jutsu för barn är avsedd att stimulera rörligheten och uppmuntra barnens naturlig glädje att röra på sig. Barnen tränar alla övningar från Sport Ju-Jutsu systemet men vi utelämnar en del slag och sparkar för de yngsta. All träning kombineras till stora delar med roliga lekar. Barnen lär sig och utvecklar nya färdigheter samtidigt som de lär sig att aldrig ge upp och att använda sin fulla potential.


För ungdomar

från 10 – 15 år

För ungdomar är sparringdelarna ett nytt moment och ungdomar tränar alla de olika områden som Sport Ju-Jutsu består av, slag och sparkar, kast och nedtagningar och mattkamp. När de har lärt sig grunderna tekniker allt sätts samman i kombinationer och drillar. Vissa tränar för att förbereda sig för tävling, andra bara för den roliga och fysiska träningen.


För vuxna

från 15 år och uppåt

Sport Ju-Jutsu för vuxna är utformat för att ge bra och rolig fysisk träning i en modern form av kampsport. Systemet är utformat för att förbereda de idrottare som vill tävla enligt JJIF regler och alla tekniker har testats under många år. Även om många Sport Ju-Jutsu utövare tävlar, tränar de flesta bara för skojs skull utan mål att tävla, mer än mot dem själva.


Att tävla

De flesta av teknikerna i Sport Ju-Jutsu är baserade på JJIF Fighting systemet. JJIF (Ju-Jitsu International Federation) är den största Ju-Jutsu organisationen i världen och finns representerat på samtliga fem kontinenter. JJIF arrangerar VM och kontinentala mästerskap varje år och var fjärde år, JJIF Fighting och Duo är en del av World Games. Att vara en av sporterna på World Games är det första steget till att bli en olympisk sport och JJIF har arbetat hårt för det i många år och förhoppningsvis en dag kommer det att hände.


Gradering/ Bälten

Gradering är den uppvisning man gör för att visa att man kan de tekniker som ingår till nästa grad.


Barn- och ungdomssystem (mon)

För knattegruppen så får man ett rött sträck som man syr fast på ett vitt bälte. Det visar hur många terminer man tränat.

Mongrupperna gör en uppvisning där man under en gradörs ledning går igenom de tekniker som ingår till nästa grad.

Systemet är anpassat till barn- och ungdomars fysiska, motoriska och mentala utveckling.

5:e mon – gult/vitt bälte
4:e mon – orange/vitt bälte
3:e mon – grönt/vitt bälte
2:a mon – blått/vitt bälte
1:a mon – brunt/vitt bälte


Vuxensystem

Vuxen- och ungdomsgrupperna graderar på samma sätt som mon-grupperna.

5:e kyu – gult bälte
4:e kyu – orange bälte
3:e kyu – grönt bälte
2:a kyu – blått bälte
1:a kyu – brunt bälte
1:a dan – svart bälte med ett gult streck
2:a dan – svart bälte med två gula streck
3:e dan – svart bälte med tre gula streck
4:e dan – svart bälte med fyra gula streck


Utrustning

De första gångerna går det bra med t-shirt och träningsoverallsbyxor. För att få ut det mesta av träningen rekommenderar vi att man köper en Gi (dräkt) så snart som möjligt. Knattarna behöver inget mer till att börja med, när de sedan går upp i ungdomsgruppen så blir ben-, hand- och tandskydd bra investeringar. Skydd som du även använder som vuxen.